Foto van de Maand augustus: 6 handige tips

René Alblas

01-08-2017 00:00:00

Doe je ook mee met de wedstrijd Foto van de Maand augustus? Het thema deze maand is “Vinken”. Je kunt inzenden tot en met 26 augustus. Maximaal 10 foto’s per inzender, de foto’s moeten tussen de 2,5 en 10 MB zijn. Om je winkansen te vergroten geven we hier 6 handige tips.

• Waar vind je vinken? In tuinen, parken en bossen zoeken vinken graag beschutte plekjes. Ze scharrelen graag over de grond, op zoek naar beukenootjes en zaden die door andere vogels zijn gemorst. In het oosten van Nederland leven meer vinken dan in het westen.

• Om vinken naar je tuin te lokken kun je het beste zaden op de grond of op een voedertafel strooien.

• Een vogel op een takje, centraal in beeld geplaatst is nogal klassiek. Kijk eens of je kunt variëren met de compositie. Als de kijkrichting van de vogel bijvoorbeeld naar rechts is, kun je hem mooi aan de linkerkant van het beeld plaatsen.

• Een leuke uitdaging: een vliegende vink fotograferen. Kies hiervoor op je camera de optie ‘continue scherpstellen’, je camera houdt de bewegende vogel dan steeds zo scherp mogelijk. Bij Canon heet deze optie Al Servo en bij Nikon heet het Continuous Servo.

• Handig als je op zoek bent naar vinken in je tuin: het geluid. Klik hier.

• Natuurlijk hoef je je niet te beperken tot de gewone vink, denk ook eens andere vinksoorten zoals de goudvink, appelvink, groenling, sijs, kruisbek en putter.

Distelvink (putter): Bert Veerman

Recente Editie

Meer Nieuws