Heide bloeit mooier dan ooit tevoren!

Paul Bohre

27-08-2021 00:00:00

De vele regenbuien hebben er voor gezorgd dat wij allemaal weliswaar steen en been klagen over deze zomer, maar we krijgen er ook iets unieks voor terug. Want gepensioneerd boswachter van de Schoorlse Duinen Frans Nieuwenhuizen weet het als geen ander: de heide bloeit mooier dan ooit tevoren!

Augustus is dé maand om van de heide te genieten, als hij bloeit. Ze is nu op haar mooist! En zeker nog de komende week, daarna gaat het allermooiste er vanaf. Ga dus de komende dagen op pad, geniet van al die kleuren en vergeet vooral je verrekijker en fototoestel niet, want je maakt op de heide ook kans op zandhagedis, blauwvleugelsprinkhaan, bloedrode heidelibel en meer prachtige gekleurde vlinders, waaronder de atalanta.

De heide bloeit mooier dan ooit tevoren!

De prachtig gekleurde atalanta is momenteel algemeen aanwezig op de struikheide. Foto Paul Bohre

 

Heide bloeit mooier dan ooit tevoren

Geloof je het niet, wandel dan de paarse route door de Schoorlse Duinen. Deze route gaat langs de mooiste heidevelden van het duingebied. Volg vanaf het buitencentrum de paarse route. Op een deel van deze route zijn honden niet toegestaan. Meer informatie via Buitencentrum Schoorlse Duinen.

 

Elders zelf van de heide genieten? Roots zet het allemaal voor je op een rij:

De 10 mooiste heidegebieden.

De 10 mooiste heidefoto’s.

Wil je de heide fotograferen: 7 tips om dat beter te doen.

 

Recente Editie

Meer Nieuws