Kijken naar dansende modder

Daniël Mulder

17 August 2015 .

De theatervoorstelling Oorsprong is op verschillende plekken te zien langs de waddenkust. In deze productie van theatergezelschap BUOG speelt de Waddenzee de hoofdrol. Vrijdag en zaterdag is de voorstelling op Texel.
oorsprong
De voorstelling is in samenwerking met de Waddenvereniging tot stand gekomen vanwege het 50-jarig jubileum van de Waddenvereniging. Arjan Berkhuysen, directeur van de Waddenvereniging: “Tijdens een jubileumjaar is het goed om terug te kijken en te vieren wat er allemaal is bereikt. Met deze voorstelling maak je op een bijzondere manier kennis met dat wat de Waddenzee zo bijzonder maakt dat het Werelderfgoed is geworden.”


Oorsprong is een beeldende, muzikale beleving waar je bij laag water meemaakt hoe mooi de stilte van de Waddenzee is. Kijken, ruiken, proeven, luisteren en voelen staan centraal. Via een koptelefoon hoor je de voorstelling. Vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus is de reizende tentoonstelling op Texel en kun je zien hoe de modder tot leven komt en de mens voortbrengt. Aanvang op beide dagen: 19 en 20 uur. Een ticket kost: € 17,50. Tot 16 jaar € 10.Ook in september zijn er nog enkele voorstellingen. Bestel hier de tickets online.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws