Een groot avontuur op de boerderij in Oostenrijk

Adinda van Kuijk

30 June 2021 .

Het is vaak niet eenvoudig om de verschillende vakantiewensen van alle gezinsleden te vervullen: de een wil zoveel mogelijk beleven, de ander wil met een goed boek heerlijk ontspannen in een hangmat. En de kinderen willen plezier maken, avonturen beleven en vooral vrij en zelfstandig hun gang kunnen gaan.

Op de vakantieboerderijen voor gezinnen, kinderen en baby’s gaan alle wensen in vervulling. Vooral kinderen genieten met al hun zintuigen van een nieuwe vrijheid: opstaan, de rubberen laarzen aan en op naar de stal! Welke kip heeft vandaag mijn ontbijteitje gelegd? Na een verrukkelijk boerenontbijt gaan we naar de speeltuin, de wei, het bos of de beek. Een vakantieboerderij in Oostenrijk gaat nooit vervelen. Er valt steeds weer iets nieuws te ontdekken. En de ideeën voor leuke dingen komen vanzelf. Laat je fantasie de vrije loop en stel je eigen draaiboek samen! Wat dacht je van met z’n allen een dam bouwen? In de boomhut een indianenaanval beramen? Of terwijl je in de wei ligt, de ijverige mieren observeren? Vrijheid – dat is op blote voeten door het gras lopen, in een warme plas water springen en in de ‘snoeptuin’ smullen van vers geplukte frambozen. 

Vakantie met meerwaarde

Maar een vakantie op de boerderij in Oostenrijk biedt nog veel meer. Zoals de regionale biologische producten, de schone lucht op het platteland en het kennismaken met een andere wereld. Hoe ziet het leven van de boeren eruit? Waar komt ons voedsel vandaan? Echt verse melk, hoe smaakt dat eigenlijk? Van graan tot brood, hoe gaat dat eigenlijk? Op de boerderij ontdek je het allemaal.

Er gaat een nieuwe wereld open, vooral voor de kinderen. De konijntjes willen niet altijd geaaid worden, in de stal kan het behoorlijk ruiken en de biggen doen echt waar ze zin in hebben. Hier vind je het echte leven. Iedereen die dat wil, mag gerust een handje helpen. De boerentuin sproeien. De pony’s eten geven. De boerin vindt het fijn als je haar in de keuken helpt. Ze heeft trouwens uitstekende recepten! Wie helpt mee de worstjes klaarmaken voor het kampvuur vanavond? 

Vakanties op de boerderij zijn fair geprijsd. Maar dat is niet het enige aantrekkelijke voor gezinnen. De combinatie van persoonlijke wensen en gezamenlijke activiteiten zorgt voor saamhorigheid. Het hele gezin zal nog lang met veel plezier terugdenken aan een heerlijke tijd.

De boerengezinnen in Oostenrijk heten jullie van harte welkom! Kijk hier voor meer informatie.

 

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Partners