Ontdek de omgeving van Delft

Adinda van Kuijk

23 June 2022 .

11 05 2022, Delft. Marketing, Buitengebied Fietsen Schipluiden, Maasdijk, , ‘sGravezande, Maasland,

Wist je dat je vanuit Delft zo naar het strand fietst? En dat er prachtige natuur- en recreatiegebieden in de directe omgeving van de stad liggen? Rondom Delft liggen bovendien vele oer-Hollandse en pittoreske dorpjes en steden die het ontdekken meer dan waard zijn. Dus stap op de fiets of trek je wandelschoenen aan en ga eropuit. Wij hebben de beste tips om de omgeving van Delft te verkennen!

Fiets de Streekproductenroute – 76 km

Deze fietsroute door vijf verschillende gemeenten (Hoek van Holland, Maassluis, Midden-Delfland, Delft en Westland) neemt je mee naar de leukste plekjes in de Hoek van Zuid-Holland. Trotse producenten en leveranciers laten je kennismaken met hun bijzondere streekproducten. Westlandse aardbeien en druiven, kaas direct van de boerderij en orchideeën van de kweker. Je leert niet alleen wat het gebied te bieden heeft, je ervaart en proeft ook direct hoe afwisselend en veelzijdig deze hoek van Zuid-Holland is.

Je vindt de fietsroute hier.

Foto: Michael Kooren


Wandelen in de DELFTSE HOUT

Dit prachtig recreatie- en natuurgebied aan de rand van Delft is gevarieerd met open water, rietkragen, bosplantsoenen en rustige open plekken.

De Delftse Hout is ook een ideale plek om met de hond op pad te gaan. Hier mogen honden op veel plaatsen het hele jaar loslopen én er is een speciaal hondenstrand waar je hond heerlijk kan zwemmen. Na de wandeling kun je genieten van een lekker drankje op het terras bij Knus. Ze serveren daar zelfs speciale hondenbiertjes!

Foto: Michael Kooren

Benieuwd naar meer fiets- en wandelroutes rondom Delft? Bekijk het hier.

 

Foto bovenaan: Michael Kooren

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Partners