Per kano langs b&b’s in nationaal park Weerribben-Wieden

Daniël Mulder

4 June 2019 .

weerribben-wieden

Natuurgebied Weerribben-Wieden is het grootste laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Meren, vaarten, moerasbossen en riet vormen een bijzonder landschap. Vanaf het water laat dit nationaal park zich het beste ontdekken. Bijvoorbeeld per kano. Vanaf nu kun je zelfs meerdere dagen kanoën, want je peddelt van b&b naar b&b.

weerribben-wieden

Nationaal park Weerribben-Wieden in Overijssel was dankzij het vele water en de natuur al een prima plek voor kanoërs. Maar het kon nog beter, vonden onder meer  Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en ondernemers die in het gebied actief zijn.

Per kano door Weerribben-Wieden

Om ‘hét kanoparadijs van Noordwest-Europa te worden’, is daarom gewerkt aan een beter aanbod voor kanoërs en kajakkers. Het resultaat: een goed aanbod van duidelijk gemarkeerde aanlegplekken en kanoroutes, meerdaagse routes met overnachting en een een kanovierdaagse door het natuurgebied.

Peddelen van B&B naar B&B

Wandelen of fietsen van b&b naar b&b kon al langer, maar kan nu dus ook per kano. “De ondernemers zorgen voor het vervoer van de bagage naar de volgende accommodatie”, aldus Thea Peters van nationaal park Weerribben-Wieden.

De vaarafstanden tussen de b&b’s zijn flexibel samen te stellen. Zowel beginners als gevorderden kunnen zo een route samenstellen. De auto kan bij het startpunt kosteloos worden geparkeerd. De b&b-eigenaar van het eindpunt zorgt dat je weer terug bij je auto komt. En leuk: er zijn ook combinaties mogelijk van meerdaagse kano- en wandelarrangementen in de Weerribben-Wieden.

Meer informatie over het over routes en arrangementen vind je op: www.kanoparadijs.nl.

Foto header: Pixabay

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Reizen