Roots-aanbieding: lekker los in het Bos van Rikus

Daniël Mulder

7 December 2017 .

Bos van Rikus

Zagen, hakken, kloven, klimmen… Beleef het Drentse Bos van Rikus van binnenuit in een uniek arrangement, speciaal samengesteld voor lezers van Roots. Noeste bosarbeid en culinair genieten komen samen in een prachtig hoekje van Drenthe.


In het Drentse esdorp Eext, in de Kop van Drenthe ten oosten van Assen, ligt Landhuishotel Restaurant Rikus. Een pleisterplaats voor wie komt genieten van de bijna on-Nederlandse schoonheid van het nationale beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Omringd door zo’n 300 vierkante kilometer natuurlandschap is dit stille stukje Drenthe de perfecte plek om je te laven aan actief genieten van de natuur en culinair genieten.
Het 4 hectare grote landgoed omvat ook een eigen bos, het Bos van Rikus, een oerbosje van ruim 2 hectare. En omdat een bos beheer nodig heeft, worden jaarlijks enkele zagen-hakken-en-kloven-dagen georganiseerd. Dagen die speciaal voor de lezers van Roots worden aangevuld met klimmen in bomen.

Je kunt kiezen uit een één- of tweedaags programma, waarin je onder begeleiding van een boomexpert alles leert over het herkennen van bomen en de basisvaardigheden van bomen zagen, kappen, hout kloven, stapelen en effectief kachel stoken je worden bijgebracht. En bij goed weer hangen we (gezekerde) klimtouwen op, zodat je zelf in een boom kunt klimmen. Na gedane arbeid geniet je in alle comfort van heerlijk eten en drinken. En wie kiest voor het tweedaagse arrangement kan ook nog eens genieten van een heerlijke nachtrust en een stevig ontbijt.

Over de locatie

Landhuishotel Restaurant Rikus is letterlijk verbonden met buiten. In het voorhuis, de schuur, het hotel of de lounge; dankzij het gebruik van veel glas biedt elke ruimte een prachtig uitzicht op de omgeving. Het hotel telt tien ruime kamers, elk met zijn eigen karakter. Het keukenteam maakt dagelijks gebruik van verse ingrediënten uit de eigen groentetuin en het achterland. Veelal streekproducten, waarmee de koks dagelijks een wisselend menu samenstellen.

2-daagse boombeleving: 2 t/m 3 februari 2018

We starten op vrijdagmiddag 12.00 uur met een heerlijke lunch. Daarna gaan we het bos in om te zagen, hakken, kloven en klimmen. Rond 17.00 uur is er een borrel met aansluitend een driegangen diner, waarbij wordt gekookt met de oogst van de dag. Je slaapt in alle rust in een heerlijke kamer.
De volgende dag wacht er een ontbijt en daarna is het tijd voor een verkwikkende natuurwandeling. Na de lunch gaan we weer het bos in en we sluiten de dag om 18.00 uur af met een borrel. Daarna ga je naar huis met een voorraadje haardhout en een goodiebag.

Prijs
€ 170 p.p. (op basis van 2 personen) voor Roots-lezers, normaal betaal je € 193 p.p.(op basis van 2 personen). Een eenpersoonskamer kost
€ 190, normaal € 215.

1-daagse boombeleving: 26 januari 2018

Ontvangst met koffie en koek op vrijdagmorgen 9.30 uur. Daarna gaan we het bos in om te zagen, hakken, kloven en klimmen. Na een heerlijke lunch gaan we daarna weer het bos in. Rond 17.00 uur is er een borrel met aansluitend een driegangendiner, waarbij wordt gekookt met de oogst van de dag. We sluiten rond 21.00 uur af en iedereen gaat naar huis met een voorraadje haardhout en een goodiebag.

Prijs
€ 85 p.p. voor Roots-lezers, normaal betaal je € 115 p.p.

Aanmelden
Bij Landhuishotel Restaurant Rikus, 0592 481967 of [email protected]. Vermeld bij de aanmelding of het gaat om het eendaagse of tweedaagse Roots-arrangement. Info: rikusindrenthe.nl.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Reizen