Roots-lezersaanbieding: op naar Spitsbergen

Daniël Mulder

13 February 2017 .

Elfenbeinmoewe, Pagophila eburnea, Ivory Gull

Heersers van het noorden. Keizers van de kou – binnen de noordpoolcirkel leeft er geen groter en gevaarlijker landdier dan de ijsbeer. Ga mee op een spectaculaire rondreis waarin we de wateren rond Spitsbergen bevaren, op audiëntie bij de opperbazen van een bevroren wereld. En Roots-lezers die vroeg boeken, krijgen een gratis hotelovernachting.

Voor menigeen is Spitsbergen dat afgelegen, ijskoude eiland dat nauw is verbonden met het Nederlandse zeevaardersverleden van Willem Barentsz die strandde op Nova Zembla. Tegenwoordig is Spitsbergen het thuis van een handjevol mensen en een grote hoeveelheid bijzondere dieren. Met de ijsbeer als spectaculairste bewoner. Maar je hoeft natuurlijk niet alleen ijsbeerfan te zijn om van de archipel te genieten. Op en rond de eilanden leven talloze vogels, zoals de prachtige ivoormeeuw en koningseider, duizenden broedende zeekoeten en drieteenmeeuwen; zoogdieren als zeehonden, ringelrobben, baardrobben en poolvossen en er zijn talloze bijzondere plantensoorten. Dit kun je allemaal van dichtbij zien op een van de unieke rondreizen die je kunt meemaken aan boord van het expeditieschip Ortelius.

Reisarrangement 1 – Noord-Spitsbergen ijsberenspecial
Een 8-daagse cruise door de wateren rond Spitsbergen, op zoek naar ijsberen.
Prijs: vanaf € 3.040 p.p. (o.b.v. vierpersoonshut).
Vertrekdata: 31 mei en 7, 8, 14, 15, 21, 22 of 29 juni.

 

Reisarrangement 2 en 3 – Spitsbergen rondom/Spitsbergen rondom en Kvitoya.
Een tiendaagse cruise door de wateren rond Spitsbergen.
Prijs: vanaf € 3.870 p.p. (o.b.v. vierpersoonshut).
Vertrekdata: 24 juli of 11 augustus (arr. 2)/ 20 of 21 augustus (arr.3).

Inclusief bij alle reizen
Alle overnachtingen aan boord, alle maaltijden incl. koffie, thee en snacks, alle landingen en Zodiac-cruises en het gebruik van laarzen. Alle programmaonderdelen worden op basis van de weersomstandigheden ter plaatse definitief bepaald.

Niet inbegrepen
Vliegreis van en naar Spitsbergen (retour Amsterdam – Longyearbyen vanaf € 450 p.p.), (alcoholische) drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten € 15 per boeking.
Meer informatie & aanmelden:
birdingbreaks.nl.

Vroegboekvoordeel
Boek vóór 15 maart een Spitsbergen-cruise in 2017 en ontvang een gratis hotelovernachting in Longyearbyen voorafgaand aan de cruise (in een 2-persoonskamer incl. ontbijt – gedeelde faciliteiten).

 

Foto’s: Birdingbreaks en iStock

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Reizen