Vogels kijken op de Donau

Paul Bohre

6 June 2018 .

Varen over en ondertussen ontspannen naar vogels kijken op de Donau. Op en langs deze legendarische rivier worden maar liefst 280 soorten regelmatig gezien. Waaronder zeldzame als kroeskoppelikaan, dwergaalscholver en casarca. En roofvogels als de dwerg-, schreeuw- en zeearend en de prachtige roodpootvalk. Het belooft een prachtige vogelreis te worden.

 

Stel je voor, je vaart met een kleine groep mensen in een boot door eindeloze rietmoerassen, kreken, plassen, broekbossen en watervlaktes. Een flinke arend vliegt over. “Schreeuwarend”, fluistert de gids, om de rustende dwergaalscholvers op een tak boven het water niet te verstoren. Een ijsvogel schiet roepend laag over het water, vlák voor de boot langs en je buurman ontdekt een woudaapje in het riet. Om de haverklap zien we groepjes foeragerende witwang- en witvleugelsterns. Even later vaart de boot uit het riet naar een iets grotere watervlakte, waar roze pelikanen als onhandige reuzenvogels rondzwemmen. Langzaam benaderen we ze voor mooie foto’s.

Vogels kijken op de Donau

Vanaf de boot kun je de vogels op de Donau mooi van dichtbij zien en fotograferen. Foto: BirdingBreaks

 

Vogels kijken op de Donau

Begin september komt de najaarstrek al goed op gang en is het gebied een favoriete rust- en voedselplaats voor duizenden trekvogels. Steltlopers als bosruiter, zwarte ruiter en groenpootruiter zie je zeker, soms worden ze vergezeld van zeldzamere soorten als vorkstaartplevier, breedbekstrandloper of Terekruiter. De eindeloze hoeveelheid kreken, waar we met een boot behoedzaam doorheen varen, herbergen overal ralreigers, kwakken, purperreigers en natuurlijk grote en kleine zilverreigers. En twee soorten pelikanen, de zeldzame kroeskoppelikaan en de roze pelikaan, Dwergaalscholvers en reuzenzwartkopmeeuwen zijn er regelmatige bezoekers, die we in Nederland zeer zelden te zien krijgen. Of wat te denken van kleurrijke soorten als kleine vliegenvanger, grauwe klauwier, bijeneter, hop en scharrelaar. Schrijf je snel in voor een prachtige week varen en wandelen door dit overweldigende gebied!

Vogels kijken op de Donau

Hoe dichtbij wil je de zeearend zien. Echt geweldig!

 

Praktische informatie

Datum: dinsdag 4 t/m maandag 10 september 2018.

Prijs € 1.495, toeslag eenpersoonskamer: € 195.

Inbegrepen: vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen (in hotels), alle maaltijden, vervoer ter plaatse.

Niet inbegrepen: drank, uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten € 15 per boeking.

Reisbegeleiding: Klaas de Jong en Paul Böhre.

Aantal deelnemers : minimaal 12, maximaal 18.

 

Voor meer informatie en boeken? Klik hier. De code van deze reis is G18125.

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Reizen