De Roots van juni 2019 is uit!

René Alblas

24 May 2019 .

De Roots van juni 2019 ligt nu in de winkel. En bij alle abonnees op de deurmat. In dit nummer een prachtig, uniek overzicht van de meest voorkomende hommelsoorten. Herken jij de soort die altijd in jouw achtertuin vliegt? Een stukje uit het artikel:

Net als bijna alle insecten zijn hommels het beste te vinden met mooi weer. Het voordeel van hommels is dat ze ook bij wat minder warm weer actief zijn. Ze zijn dan wat trager waardoor ze zich beter laten bekijken. Een verrekijker die dichtbij kan scherpstellen, is een handig hulpmiddel. De meeste hommels vind je bij bloemen. Vergeet niet dat bomen en struiken ook bloemen hebben. Bomen als wilg (voorjaar) en linde (zomer) kunnen vol zitten met hommels. Onder lindes treedt in de zomer vaak sterfte op door voedselgebrek. Deze hommels kun je dan oprapen en rustig bekijken.Een makkelijk hulpmiddel bij het op naam brengen van hommels is het maken van foto’s, zodat je de kenmerken achteraf rustig kunt bekijken. Hierbij is het handig een serie foto’s te maken van verschillende kanten. Het geeft daarbij niet als niet alle foto’s even scherp zijn, ook op onscherpe foto’s zie je bijvoorbeeld of de kop donker of licht behaard is….Als je een foto hebt gemaakt en deze invoert op waarneming.nl kijken andere waarnemers mee of je de juiste naam hebt gevonden.

En verder in de Roots van juni 2019

Verder in dit nummer: Dieren op hun kop, waarom sommige dieren de wereld op hun kop bekijken. En een prachtige reportage over de de Grand Canyon in Amerika. Ook komen in dit nummer aanbod: grasparkieten in Australië, de navigatie van de mol en de reddingsoperatie van een jonge buizerd. Gewandeld wordt er deze keer bij het Lauwersmeer en in het Limburgse Bunderbos. Natuurlijk vind je in dit nummer ook weer de mooiste lezersfoto’s. Dit keer met het thema “Bij mij in de buurt”.

Bestellen? Dat kan hier.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Roots