3x prachtige nationale parken in Duitsland – van heides tot rotsformaties

Marloes Blom

8 July 2020 .

De Lüneburger Heide

De Lüneburger Heide. Foto: GmbH / Markus Tiemann

Duitsland biedt een enorm gevarieerd wandellandschap. Het is maar net wat je voorliefde heeft. Houd je van vogelen, klimmen of van immense heidevelden? Dan tippen we deze 3 prachtige nationale parken in Duitsland.

1. Vogelparadijs aan de Oder

Op de grens van Duitsland en Polen, in de deelstaat Brandenburg, ligt het nationale park ‘Unteres Odertal‘. Er leven bijzondere en beschermde vogelsoorten, zoals de zeearend, de zwarte ooievaar en de waterrietzanger. Een ideaal wandelgebied dus voor vogelaars. Dat geldt helemaal voor het najaar, wanneer duizenden kraanvogels komen overwinteren in het Odertal. Hier lees je meer over dit mooie park.

Nationaal Park Unteres Odertal
Nationaal Park Unteres Odertal. Foto: GNTB / Francesco Carovillano

2. Spectaculaire rotsformaties

Ten zuiden van Dresden, bij de grens met Tsjechië, ligt een prachtig gebied met grillige rotsformaties: Nationale park de ‘Sächsische Schweiz’. Met ruim duizend vrijstaande zandsteentoppen en liefst 21.000 klimroutes is dit natuurgebied in het oostelijk gelegen Saksen de meest veelzijdige outdoorklimwand van Duitsland. Je hoeft geen klimmer te zijn: ook als fietser en wandelaar kun je genieten van het spectaculaire uitzicht. Lees hier meer over dit imposante park.

Nationaal Park de Sächsische Schweiz
Nationaal Park de Sächsische Schweiz. Foto: DZT / Francesco Carovillano.

3. Bloeiende heidevelden (en slapen in een heus hooihotel)

In de stedendriehoek Hamburg – Bremen – Hannover ligt het grootste aaneengesloten heidegebied in Midden-Europa: het Natuurpark Lüneburger Heide. In dit duizend jaar oude cultuurlandschap in de deelstaat Nedersaksen grazen schaapskuddes van het regionale ras ‘Heidschnucke‘. Je kunt hier wandelen, fietsen of paardrijden en overnachten in een Heuhotel (hooihotel). De uitgestrekte paarse heidevelden bloeien rond augustus en september. Lees hier meer over dit mooie heidelandschap.

De Lüneburger Heide
De Lüneburger Heide. Foto: GmbH / Markus Tiemann

Meer wandelen

Foto bovenaan: GmbH / Markus Tiemann
Bron: Duits Verkeersbureau

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wandelen