De 5 mooiste Roots-wandelingen om de winter te beleven

Daniël Mulder

22-01-2019 00:00:00

wandelroute Almen - Vorden - landgoed Velhorst en Enzerinck

Juist nu het buiten tintelfris is en op de wandelpaden een laagje sneeuw ligt, moet je eropuit in de natuur. Want dit is hét weer voor een frisse neus én om diersporen te zien. Roots maakt het kiezen van een route eenvoudiger met deze 5 mooie winterwandelingen in Nederland.

Terschelling

Foto: Niels Kooyman

1 Wandeling Terschelling / Friesland / Oosterend / Lengte: 11,1 km

Op Terschelling wandel je in een dag van de Waddenkust naar het Noordzeestrand en terug. Dwaal met Roots door de verlaten duinen, doorkruis oude bosjes, zie deinende eidereenden en bekijk de indrukwekkende Boschplaat, een Europees natuurreservaat. Bekijk de route en download gratis de gps-track.

2 Wandeling Kootwijkerzand / Gelderland / Kootwijk /Lengte: 13,2 km

Het Kootwijkerzand is de grootste actieve zandverstuiving in West-Europa. In de winter is het een ruwe wildernis waar wind, kou en stuivend zand heersen. En vanaf een twaalf meter hoge uitzichttoren kijk je helemaal naar het monumentale Radio Kootwijk, dat je onderweg ook passeert. Bekijk de route en download gratis de gps-track.

3 Wandeling Groene Hart / Zuid-Holland / Hazerswoude-Dorp / Lengte: 14,8 km

Een vogeloase tussen snelwegen, spoorlijnen en dorpen: ingeklemd tussen de verworvenheden van de moderne maatschappij kun je al wandelend ook in het Groene Hart in de winter volop vogels spotten. Dan strijken er namelijk duizenden wintergasten neer in de polder. Bekijk de route en download gratis de gps-track.

Dal van de Mosbeek

Foto: Ernst Kremers

4 Wandeling Dal van de Mosbeek / Overijssel / Mander / Lengte: 14 km

Natuurlijk, in de zomer is bijna elk natuurgebied prachtig, maar waar kun je een heerlijke natuurwandeling in de winter maken? Het bijzondere van het Dal van de Mosbeek in Twente is dat je ook ’s winters goed kunt zien waarom dit uiterste oostrandje van Nederland zo uniek is. Bekijk de route en download gratis de gps-track.

5 Wandeling rivier ’t Merkske / Noord-Brabant / Castelre / Lengte: 11,9 km

Probeer landsgrenzen recht te trekken en je krijgt gegarandeerd gedonder. Daarom zijn de Belgen en de Nederlanders er in de buurt van Baarle-Nassau maar niet aan begonnen. Dat is voor grensriviertje het Merkske een zegen, en voor wandelaars ook. Zeker in de winter wandel je hier in complete stilte. Bekijk de route en download gratis de gps-track.

Meer winterwandelingen?

Kijk voor een overzicht van alle winterwandelingen op de site van Roots.

Foto header: Ernst Kremers

 

 

Recente Editie

Meer Wandelen