Nu verkrijgbaar: Roots december-januari (extra dik winternummer!) Vermaak je deze koude maanden met de extra dikke winterse Roots, boordevol natuur. Van egels en bevers tot drieteenstrandlopers en de grote zaagbek - en muskusossen in Noorwegen. Met verstilde winterwandelingen én de Roots Winterquiz.
Meer tuinspechten De grote bonte specht neemt nog steeds toe in aantal. Ze komen ook vaker in tuinen voor, bijvoorbeeld op speciale vetbollen. Lees hier waarom.
Muskusrat zwemt onder het ijs Een muskusrat die onder het ijs zwemt, is het Natuurshot van de Week. Mooi om te zien hoe het diertje zich afzet tegen het ijs.
Lichte vorst, dus er is kans op ijshaar! Er is kans op ijshaar. Er wordt lichte vorst voorspeld, met een beetje geluk kun je dan ijshaar vinden in vochtige bossen.
Mini pinguïn De laatste twee weken duikt er geregeld een bijzonder vogeltje op langs de kust: de kleine alk. Een kleine zeevogel, ter grootte van spreeuw. Deze mini pinguïn kan dan soms dagenlang ronddobberen in een haven, zoals IJmuiden.
Een havik, face to face Dit prachtige portret van een havik is gemaakt door Monique Vergeest-Vaes. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week.
Wandel door de 21 nationale parken van Nederland Van De Groote Peel en De Maasduinen tot de Weerribben en Schiermonnikoog: deze wandelgids van Roots voert je door de 21 nationale parken van Nederland.
De kwestie: is geo-engineering het plan B tegen klimaatopwarming? Als alle klimaatmaatregelen ontoereikend blijken, bieden moderne technieken dan misschien een oplossing? Kan het creëren van wittere wolken bijvoorbeeld meer zonlicht weerkaatsen? Over die vraag buigen wetenschappers zich die geo-engineering onderzoeken. Maar is dat een goede ontwikkeling of niet?
Rennende bolletjes op het strand Wie nu op het strand loopt zal ze absoluut tegenkomen: van die grappige rennende grijze bolletjes. Dat zijn drieteenstrandlopers, ultieme dribbelaars en vliegkampioenen. Sommige exemplaren trekken wel 15.000 kilometer per seizoen.