Badderend pimpelmeesje

René Alblas

18 January 2020 .

Wat een heerlijke plaat van een badderend pimpelmeesje. Nico van Gelder maakte de foto en dit zegt hij er zelf over:  “Met zijn punk kapseltje en fluffy veertjes lijkt dit natte pimpelmeesje heel even op een kleurrijk exotisch vogeltje.”. En zo is het! Het is de nieuwe Roots Foto van de Week!

Nico zond deze foto van een badderend pimpelmeesje in voor de Roots Foto van de Maand februari wedstrijd.

Wil je ook meedoen?

Wekelijks kiest de redactie van Roots een Foto van de Week uit de inzendingen voor de wedstrijd Foto van de Maand. Je kunt nu inzenden voor de januariwedstrijd. Het thema voor de februariwedstrijd is “Kleurrijke vogels”. Inzenden voor dit thema kan tot en met 18 februari. Op 20 februari start de Foto van de Maand maart wedstrijd. Het thema voor de wedstrijd van februari is “Dynamiek in de natuur”.

Klik hier om mee te doen met de februariwedstrijd.

badderend pimpelmeesje

Punkertje, zo noemt Nico van Gelder deze foto van een badderend pimpelmeesje

De uitslag: de 10 beste en 10 eervolle vermeldingen

De 10 beste foto’s van de Roots Foto van de Maand februari wedstrijd worden gepubliceerd in het aprilnummer van Roots. Medio maart publiceren we de winnaars ook op deze site. Begin maart tonen we op de Rootssite alvast 10 eervolle vermeldingen. Dat zijn foto’s die net niet de bij de eindselectie van de de februariwedstrijd zijn terechtgekomen, maar wel een beetje extra aandacht verdienen.

In de loop van februari publiceren we op deze site de 10 beste inzendingen van de Roots Foto van de Maand januari wedstrijd. Natuurlijk krijgen deze 10 winnaars ook een plaatsje in de Roots van maart, die verschijnt op 21 februari.

Wil je meedoen met de februariwedstrijd? Stuur dan hier je foto’s in!

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week