Berijpt madeliefje

René Alblas

12 January 2020 .

Een berijpt madeliefje fotograferen is nog steeds mogelijk. Vanwege de hoge temperaturen van de afgelopen maand, kunnen sommige madeliefjes ook nu nog in bloei staan. En als er dan een nachtvorstje overheen gaat, kun je zomaar een prachtig berijpt madeliefje tegenkomen. Het mooiste moment om dit te fotograferen is bij zonsopkomst. Yvonne aan de Wiel maakte dan ook op dat moment deze schitterende foto. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week!

Yvonne zond deze foto, van een berijpt madeliefje, in voor de Roots Foto van de Maand januari wedstrijd.

Wil je ook meedoen?

Wekelijks kiest de redactie van Roots een Foto van de Week uit de inzendingen voor de wedstrijd Foto van de Maand. Je kunt nu inzenden voor de januariwedstrijd. Het thema voor de januariwedstrijd is “Wintermacro’s”. Inzenden voor dit thema kan tot en met 12 januari. Dus haast is geboden! Op donderdag 16 januari start de Foto van de Maand februariwedstrijd. Het thema voor de wedstrijd van februari is “Kleurrijke vogels”.

Klik hier om mee te doen met de januariwedstrijd.

berijpt madeliefje

Prachtig ochtendlicht in combinatie met een beetje rijp geeft een sprookjesachtige sfeer.

De uitslag: de 10 beste en 10 eervolle vermeldingen

In de loop van februari publiceren we op deze site de 10 beste inzendingen van de Roots Foto van de Maand januari wedstrijd. Natuurlijk krijgen deze 10 winnaars ook een plaatsje in de Roots van maart, die verschijnt op 21 februari.

In de eerste week van februari publiceren we alvast 10 eervolle vermeldingen. Dat zijn foto’s die net niet de bij de eindselectie van de de januariwedstrijd zijn terechtgekomen, maar wel een beetje extra aandacht verdienen.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week