Bijeneters in Spanje: een kleurrijk onderonsje

René Alblas

16 February 2020 .

Een prachtige plaat van een groepje bijeneters. De foto is gemaakt in Spanje (Castrojeriz) door Rachel van der Zwaan. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week!

Rachel zond deze foto van bijeneters in voor de Roots Foto van de Maand februari wedstrijd.

Wil je ook meedoen?

Wekelijks kiest de redactie van Roots een Foto van de Week uit de inzendingen voor de wedstrijd Foto van de Maand. Je kunt nu inzenden voor de februariwedstrijd. Het thema voor de februariwedstrijd is “Kleurrijke vogels”. Inzenden voor dit thema kan tot en met 18 februari. Dus haast is geboden! Op 20 februari start de Foto van de Maand maart wedstrijd. Het thema voor de wedstrijd van maart is “Dynamiek in de natuur”.

Klik hier om mee te doen met de februariwedstrijd.

bijeneters

Ook in Nederland worden regelmatig bijeneters gezien, o.a. in Friesland en Groningen.  Meer info over bijeneters vind je hier.

De uitslag: de 10 beste en 10 eervolle vermeldingen

De 10 beste foto’s van de Roots Foto van de Maand februari wedstrijd worden gepubliceerd in het aprilnummer van Roots. Medio maart publiceren we de winnaars ook op deze site. Begin maart tonen we op de Rootssite alvast 10 eervolle vermeldingen. Dat zijn foto’s die net niet de bij de eindselectie van de de februariwedstrijd zijn terechtgekomen, maar wel een beetje extra aandacht verdienen. Dus hou deze site in de gaten. Een kijkje nemen bij de eervolle vermeldingen van de vorige maanden? Kijk dan hier.

Wil je meedoen met de februariwedstrijd? Stuur dan hier je foto’s in!

We kijken alvast een beetje vooruit. Hierbij de thema’s van de komende Foto van de Maand wedstrijden:  Maart – Dynamiek in de natuur, April – Nederlandse vogels, Mei – In mijn achtertuin.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week