Blauwe reiger in het laatste zonlicht

René Alblas

19 May 2019 .

Conny Schotanus maakte dit schitterende portret van een blauwe reiger. De fotograaf vraagt zich af waarom het dier eigenlijk “blauw” heet. “Eigenlijk heb ik het nooit zo begrepen waarom een Blauwe Reiger de naam blauw mee kreeg. In mijn ogen is hij grijs, maar bij deze foto is de schaduw partij toch wel blauw.” De redactie is enthousiast over deze plaat en koos hem dan ook als nieuwe Roots Foto van de Week.

Conny zond deze foto in voor de Roots Foto van de Maand mei wedstrijd.

Wil je ook meedoen?

De redactie van Roots kiest wekelijks een Foto van de Week uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd. Je kunt nu meedoen aan de mei-wedstrijd. Het thema voor de mei-wedstrijd is “Ooievaars en reigers”. Haast is geboden want het inzenden voor dit thema kan nog tot en met 20 mei. Op 22 mei start de Foto van de Maand juni wedstrijd. Het thema voor juni is “vroeg in de ochtend”.

Klik hier om nu mee te doen met de mei-wedstrijd.

Hierbij nog wat handige tips om mee te doen aan de mei-wedstrijd:

• Ooievaars en reigers laten zich redelijk makkelijk fotograferen omdat ze relatief lang op één plek staan. Dus neem rustig je tijd om de beste positie te kiezen. Zijn er geen storende schuren in de achtergrond?

• Een laag standpunt (op ooghoogte met de vogels) werkt meestal het beste. Als je op mensenhoogte fotografeert lijken de dieren veel nietiger en zie je voornamelijk gras als achtergrond.

• Probeer eens iets van het geklepper van ooievaars in beeld te brengen. Zo’n actiefoto kan er heel spectaculair uitzien.

• Kijk uit met aangelegde nesten. Probeer zo min mogelijk menselijke bouwwerken (wagenwielen en dergelijke) in beeld te krijgen.

• Reigers en ooievaars vind je vaak langs de slootkant. Ga eens op zoek naar een sloot met een mooi begroeide, bloemrijke oever. Dat maakt je foto nog aantrekkelijker.

• Een telelens, van minimal 200 millimeter is je grootste vriend bij dit onderwerp.

• Wil je nog meer inspiratie om betere foto’s te maken? Kijk dan eens naar de rubriek Uitgelicht op de Rootssite

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week