Boerenzwaluwen in actie

René Alblas

8 March 2020 .

Deze fraaie foto van twee boerenzwaluwen in actie is gemaakt door Anja Hermans. Ze gaf er de grappige titel aan: “Nu even niet”. Dit zegt ze er verder over: “De boerenzwaluwen zijn weer langzaam terug aan het komen en gaan hier weer voor wat nageslacht zorgen. Het is een prachtig beestje om te volgen.” Deze foto is de nieuwe Roots Foto van de Week!

Anja zond deze foto van boerenzwaluwen in voor de Roots Foto van de Maand maart wedstrijd.

Wil je ook meedoen?

Wekelijks kiest de redactie van Roots een Foto van de Week uit de inzendingen voor de wedstrijd Foto van de Maand. Je kunt nu inzenden voor de maartwedstrijd. Het thema voor de maartwedstrijd is “Dynamiek in de natuur”. Inzenden voor dit thema kan tot en met 15 maart.  Op 17 maart start de Foto van de Maand april wedstrijd. Het thema voor de wedstrijd van april is “Vogels van de Lage Landen”.

Klik hier om mee te doen met de maartwedstrijd.

boerenzwaluwen

Boerenzwaluwen verblijven van april tot oktober in Nederland, de winter brengen ze door in de warmte van zuidelijk Afrika.

De uitslag: de 10 beste en 10 eervolle vermeldingen

De 10 beste foto’s van de Roots Foto van de Maand maart wedstrijd worden gepubliceerd in het meinummer van Roots. Medio april publiceren we de winnaars ook op deze site. Begin april tonen we op de Rootssite alvast 10 eervolle vermeldingen. Dat zijn foto’s die net niet bij de eindselectie van de maartwedstrijd zijn terechtgekomen, maar wel een beetje extra aandacht verdienen. Dus hou deze site in de gaten. Een kijkje nemen bij de eervolle vermeldingen van de vorige maanden? Kijk dan hier.

Wil je meedoen met de maartwedstrijd? Stuur dan hier je foto’s in!

We kijken alvast een beetje vooruit. Hierbij de thema’s van de komende Foto van de Maand wedstrijden:  April – Vogels van de Lage landen, Mei – In mijn achtertuin, Juni – Big five van Nederland

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week