Close-up van een foeragerende jonge vos

René Alblas

21-06-2020 00:00:00

Deze prachtige close-up van een foeragerende jonge vos is gemaakt door Maarten Oerlemans.  De jonge vos lijkt de fotograaf niet in de gaten te hebben en dat maakt deze foto extra krachtig. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week!

Maarten zond deze foto van een ree in voor de Roots Foto van de Maand juni/juliwedstrijd.

Wil je ook meedoen?

Wekelijks kiest de redactie van Roots een Foto van de Week uit de inzendingen voor de wedstrijd Foto van de Maand. Je kunt nu inzenden voor de juni/juliwedstrijd. Het thema voor de juni/juliwedstrijd is “De grote vijf van Nederland (en België)”. Inzenden voor dit thema kan tot en met 8 juli. Handige tips voor dit onderwerp vind je onderaan deze pagina.

Op 10 juli start de augustus fotowedstrijd, het thema daarvoor is “Paars”.

Bekijk hier alle Foto’s van de Week!

Inspiratie nodig? Kijk hier voor handige fototips.

Klik hier om mee te doen met de wedstrijd.

jonge vos

Handige tips voor de Foto van de Maand juni/juli wedstrijd:

• Niet iedereen is het erover eens wat de “big five” van de Lage Landen zijn, Staatsbosbeheer zegt het edelhert, het ree, het wilde zwijn, de bever en de zeehond. Anderen vinden dat de das en de vos ook in dit rijtje horen. Wij vinden ze alle zeven big genoeg!

• Het ree is de best verspreide soort uit dit rijtje. Overal in Nederland maak je ’s ochtends en ’s avonds langs bosranden een goede kans om ze tegen te komen.

• Veel wildfoto’s worden vanuit de auto gemaakt. Dieren accepteren metaal en glas in de natuur over het algemeen prima. Verduister wel je ramen, anders slaan de dieren alsnog op de vlucht wanneer jij je arm beweegt.

• Nog een stapje professioneler is de afstandsbediening. Plaats je camera op een ideale plek, waar het wild dicht in de buurt komt. Ga zelf een eindje verderop zitten (maximaal 100 meter) en klik op het juiste moment.

Meedoen? Klik hier

 


Meer Foto van de Week