Dé tuinvogel van de lage landen

René Alblas

29 March 2020 .

Deze prachtige plaat van een roodborst kreeg de titel “dé tuinvogel van de Lage Landen”. En daarmee slaat de fotograaf – Annie Keizer – de spijker op z’n kop. “We moeten zoveel mogelijk thuis blijven…..dus fotografeer ik in de tuin. Deze roodborst is een dagelijkse gast…eigenlijk het hele jaar door!”, zo luidt haar toelichting.

Annie zond deze foto van dé tuinvogel in voor de Roots Foto van de Maand april/mei wedstrijd.

Wil je ook meedoen?

Wekelijks kiest de redactie van Roots een Foto van de Week uit de inzendingen voor de wedstrijd Foto van de Maand. Je kunt nu inzenden voor de april/meiwedstrijd. Het thema voor de april/meiwedstrijd is “Vogels van de Lage Landen”. Inzenden voor dit thema kan tot en met 10 mei. Dus je hebt alle tijd om je mooiste foto’s uit te zoeken voor deze wedstrijd. Op 14 mei start de Foto van de Maand juniwedstrijd.

Inspiratie nodig? Kijk hier voor handige fototips.

Klik hier om mee te doen met de wedstrijd.

tuinvogel

De roodborst kan flink brutaal zijn en je soms op nog minder dan een meter benaderen. Dat maakt hem tot een gewild foto-object.

De uitslag: de 10 beste en 10 eervolle vermeldingen

De 10 beste foto’s van de Roots Foto van de Maand april/mei wedstrijd worden gepubliceerd in het julinummer van Roots. Medio juni publiceren we de winnaars ook op deze site. Begin juni tonen we op de Rootssite alvast 10 eervolle vermeldingen. Dat zijn foto’s die net niet bij de eindselectie van de april/meiwedstrijd zijn terechtgekomen, maar wel een beetje extra aandacht verdienen. Dus hou deze site in de gaten. Een kijkje nemen bij de eervolle vermeldingen van de vorige maanden? Kijk dan hier.

Wil je meedoen met de wedstrijd? Stuur dan hier je foto’s in!

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week