Een geaderd koolwitje op gewoon barbarakruid

René Alblas

13 June 2021 .

Deze prachtige foto van een geaderd witje op gewoon barbarakruid is gemaakt door Wim Terwel. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week.

Wim Terwel stuurde deze foto van een geaderd witje in voor de Roots Foto van de Maand juni/juli wedstrijd.

Meer lezen over gewoon barbarakruid? Kijk hier.

Wil je ook meedoen?

Wekelijks kiest de redactie van Roots een Foto van de Week uit de inzendingen voor de wedstrijd Foto van de Maand. Je kunt nu inzenden voor de juni/juliwedstrijd. Het thema voor deze wedstrijd is “Geel en wit”. Inzenden voor dit thema kan tot en met 11 juli. Handige tips voor dit onderwerp vind je onderaan deze pagina.

Vanaf dinsdag 13 juli kun je inzenden voor de augustuswedstrijd, met als thema ’s Ochtends vroeg.

Bekijk hier alle Foto’s van de Week!

Inspiratie nodig? Kijk hier voor nog veel meer handige fototips.

Klik hier om mee te doen met de wedstrijd.

Handige tips voor de Foto van de Maand juni/juli wedstrijd:

• Natuurlijk kun je in deze maanden allerlei fotogenieke gele en witte bloemen vinden, wat dacht je van de dovenetel, de boterbloem, witte klaver, de margriet of de kamille…

• Ook in de dierenwereld vliegt van alles rond in geel en wit. Zoals bijen en wespen, citroenvlinders en koolwitjes. Of de geelgors en de wielewaal.

• Als je witte onderwerpen fotografeert is het belangrijk om te letten op overbelichting. Als er in de omgeving van jouw witte onderwerp veel donkere kleuren zijn (zoals donkergroene blaadjes), zal je camera geneigd zijn om het wit over te belichten. Belicht dan handmatig iets onder om witte, uitgebeten plekken te voorkomen. Zorg ervoor dat je in witte bloemblaadjes altijd iets van een nerf kunt zien.

• Als er op een plek meerdere gele bloemen staan, kun je eens proberen om je camera vlak achter één van deze bloemen te plaatsen en er als het ware doorheen te fotograferen. Zo kun je een fraaie gele gloed in je foto krijgen.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week