Een gele kwikstaart op een sierui

René Alblas

19 July 2020 .

“Ik was foto’s aan het maken in een veld met sierui (Allium Giganteum) tussen Alkmaar en Heerhugowaard. Plotseling kwam de gele kwikstaart aanvliegen, ging op een sierui vlakbij mij zitten en begon te zingen. Dit heb ik mooi vast kunnen leggen volgens mij.” Aldus fotograaf Ton Wever. Deze kleurrijke plaat is de nieuwe Roots Foto van de Week.

Ton stuurde deze foto van een gele kwikstaart in voor de Roots Foto van de Maand juli wedstrijd.

Wil je ook meedoen?

Wekelijks kiest de redactie van Roots een Foto van de Week uit de inzendingen voor de wedstrijd Foto van de Maand. Je kunt nu inzenden voor de augustuswedstrijd. Het thema voor de augustuswedstrijd is “Paars”. Inzenden voor dit thema kan tot en met 18 augustus. Handige tips voor dit onderwerp vind je onderaan deze pagina.

Op 20 augustus start de september fotowedstrijd, het thema daarvoor is “Waterdieren ”.

Bekijk hier alle Foto’s van de Week!

Inspiratie nodig? Kijk hier voor handige fototips.

Klik hier om mee te doen met de wedstrijd.

Handige tips voor de Foto van de Maand augustus wedstrijd:

• Natuurlijk denk je bij paars in augustus aan de heidevelden. De Posbank bij Arnhem is absoluut het meest fotogenieke heidelandschap van Nederland. Maar houdt er rekening mee dat je daar op een mooie ochtend net na zonsopgang bepaald niet de enige fotograaf bent. Alternatieven zijn: Sprengen- en Haarlerberg (Ov), Buurserzand (Ov), Hoog Buurlo (Gld) en Zuiderheide (NH) en de Kalmthoutse heide (NB, grens België).

• Als je de heidebloemen gaat fotograferen, probeer dan eens een macro-opname van heel dichtbij te maken. Een uitvergroot heidebloempje heeft een onverwachte schoonheid.

• Wil je een heidelandschap fotograferen dan is het raadzaam een grijsverloopfilter te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat een lichte lucht donkerder wordt en de grond lichter, waardoor beide beter tot hun recht komen. Pas wel op dat hoge bomen die zowel voor de lucht als de heide staan geen vreemd verloop op de stam krijgen!

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week