Jong vosje aan de wandel

René Alblas

7 June 2020 .

“Een jong vosje aan de wandel in het duingebied, ze gaan steeds verder van de burcht om de wereld te ontdekken”, zo luidt de toelichting van fotograaf Bianca Commissaris. Deze ontroerende foto is de nieuwe Roots Foto van de Week!

Bianca zond deze foto van een jong vosje in voor de Roots Foto van de Maand juni/juliwedstrijd.

Wil je ook meedoen?

Wekelijks kiest de redactie van Roots een Foto van de Week uit de inzendingen voor de wedstrijd Foto van de Maand. Je kunt nu inzenden voor de juni/juliwedstrijd. Het thema voor de juni/juliwedstrijd is “De grote vijf van Nederland (en België)”. Inzenden voor dit thema kan tot en met 8 juli. Handige tips voor dit onderwerp vind je onderaan deze pagina.

Op 10 juli start de augustus fotowedstrijd, het thema daarvoor is “Paars”.

Inspiratie nodig? Kijk hier voor handige fototips.

Klik hier om mee te doen met de wedstrijd.

jong vosje

Handige tips voor de Foto van de Maand juni/juli wedstrijd:

• Niet iedereen is het erover eens wat de “big five” van de Lage Landen zijn, Staatsbosbeheer zegt het edelhert, het ree, het wilde zwijn, de bever en de zeehond. Anderen vinden dat de das en de vos ook in dit rijtje horen. Wij vinden ze alle zeven big genoeg!

• Het ree is de best verspreide soort uit dit rijtje. Overal in Nederland maak je ’s ochtends en ’s avonds langs bosranden een goede kans om ze tegen te komen.

• Veel wildfoto’s worden vanuit de auto gemaakt. Dieren accepteren metaal en glas in de natuur over het algemeen prima. Verduister wel je ramen, anders slaan de dieren alsnog op de vlucht wanneer jij je arm beweegt.

• Nog een stapje professioneler is de afstandsbediening. Plaats je camera op een ideale plek, waar het wild dicht in de buurt komt. Ga zelf een eindje verderop zitten (maximaal 100 meter) en klik op het juiste moment.

Meedoen? Klik hier

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week