Een diepe buiging: fraai portret van een kuifmees

René Alblas

16 May 2021 .

“De kuifmees is zo grappig. In onze eigen tuin hebben we ze niet…dus dubbel genieten als ze op ons winteradres langskomen. Super, dat kuifje van ze!” aldus fotograaf Annie Keizer.  Zij gaf er de titel “een diepe buiging” aan. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week.

Annie Keizer stuurde deze foto van een kuifmees in voor de Roots Foto van de Maand mei wedstrijd.

Wil je ook meedoen?

Wekelijks kiest de redactie van Roots een Foto van de Week uit de inzendingen voor de wedstrijd Foto van de Maand. Je kunt nu nog inzenden voor de meiwedstrijd. Het thema voor deze wedstrijd is “Mezen”. Inzenden voor dit thema kan tot en met 16 mei. Vanaf dinsdag 18 mei kun je inzenden voor de juni/juliwedstrijd, met als thema Geel en Wit. Handige tips voor dit onderwerp vind je onderaan deze pagina.

Bekijk hier alle Foto’s van de Week!

Inspiratie nodig? Kijk hier voor nog veel meer handige fototips.

Klik hier om mee te doen met de wedstrijd.

kuifmees

Handige tips voor de Foto van de Maand juni/juli wedstrijd:

• Natuurlijk kun je in deze maanden allerlei fotogenieke gele en witte bloemen vinden, wat dacht je van de dovenetel, de boterbloem, witte klaver, de margriet of de kamille…

• Ook in de dierenwereld vliegt van alles rond in geel en wit. Zoals bijen en wespen, citroenvlinders en koolwitjes. Of de geelgors en de wielewaal.

• Als je witte onderwerpen fotografeert is het belangrijk om te letten op overbelichting. Als er in de omgeving van jouw witte onderwerp veel donkere kleuren zijn (zoals donkergroene blaadjes), zal je camera geneigd zijn om het wit over te belichten. Belicht dan handmatig iets onder om witte, uitgebeten plekken te voorkomen. Zorg ervoor dat je in witte bloemblaadjes altijd iets van een nerf kunt zien.

• Als er op een plek meerdere gele bloemen staan, kun je eens proberen om je camera vlak achter één van deze bloemen te plaatsen en er als het ware doorheen te fotograferen. Zo kun je een fraaie gele gloed in je foto krijgen.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week