Portret van een muis

René Alblas

7 April 2019 .

‘Buurten’, zo noemt fotograaf Ruurd Visser deze foto van een muis. Het aansprekende portret is verkozen tot Roots Foto van de Week!

Dit is de toelichting van de fotograaf: “ja als je een konijnenhok hebt komen er ook wel eens lieve gasten langs. Hier een klein muisje dat zijn graantje wilde meepakken bij ons in de tuin.” Ruurd zond deze foto in voor de Roots Foto van de Maand aprilwedstrijd.

Wil je ook meedoen?

De redactie van Roots kiest wekelijks een Foto van de Week uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd. Je kunt nu meedoen aan de april-wedstrijd. Het thema voor de april-wedstrijd is “Bij mij in de buurt”. Inzenden voor dit thema kan nog tot en met 22 april. Op 24 april start de Foto van de Maand mei wedstrijd.

Klik hier om mee te doen met de april-wedstrijd.

 

Hierbij nog wat handige tips:

• Op welke plek in de buurt fotografeer je graag? Probeer met je foto’s te laten zien waarom dit plekje zo de moeite waard is. Met andere woorden: laat eens zien wat er zo bijzonder is aan “alledaagse” natuur.

• Niet-spectaculaire onderwerpen kun je toch heel spannend weergeven door een perfecte, uitgebalanceerde compositie (neem je tijd), een apart standpunt (ga eens door je knieën) en bijzonder licht, zoals een opkomende of ondergaande zon.

• Als “jouw” plek een polderlandschap is, denk dan eens aan de eenderde-tweederde regel. Is er een mooie wolkenlucht, kies dan verticaal voor tweederde lucht en eenderde land. Bij een wat minder interessante lucht kun je de verhouding omdraaien.

• Maak je liever macro-opnames, dan heb je waarschijnlijk veel mogelijkheden bij jou in de buurt. Plantsoenen, bermen of gewoon je eigen achtertuin. Probeer in je macrofoto ook eens iets van de omgeving mee te nemen. Door te spelen met het diafragma kun je ervoor zorgen dat de omgeving vaag én toch nog een beetje herkenbaar blijft.

• Wil je nog meer inspiratie om betere foto’s te maken? Kijk dan eens naar de rubriek Uitgelicht op de Rootssite: rootsmagazine.nl/category/uitgelicht

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week