Prachtig portret van een ree

René Alblas

21 August 2022 .

Dit prachtige portret van een ree is gemaakt in de Wieden. Fotograaf Annie Keizer maakte deze foto vanuit de boot. Het was een ree die wel héél dichtbij kwam. Dit is de nieuwe Roots Foto van de Week.

In de Wieden leven zo’n 500 reeën. Dat is best opmerkelijk omdat reeën over het algemeen liever in bossen leven.

Annie Keizer stuurde deze foto van eenree in voor de Roots-wedstrijd Foto van de Maand september. Wekelijks kiest de redactie van Roots een Foto van de Week uit de inzendingen voor de wedstrijd Foto van de Maand.  Je kunt nu  inzenden voor de wedstrijd van september. De uiterste inzenddatum is 11 september en het thema is Reeën en herten. Op 13 september start de oktoberwedstrijd, het thema daarvoor is Goudtinten. Hieronder vind je handige tips om mee te doen aan de septemberwedstrijd.

Meedoen aan de wedstrijd.

ree

Handige tips voor de Foto van de Maand september-wedstrijd:

  • Maak jezelf onzichtbaar als je herten of reeën gaat fotograferen. Draag onopvallende kleding of camouflagekleding. Gebruik geen eau de toilette of parfum en sla bij aankomst niet met de autoportieren.
  • Fotograferen in een bos is lastig met felle zon. De contrasten zijn dan vaak te groot. Wacht liever op een bewolkte dag. Als je op een (heide)veld fotografeert is een felle zon ook lastig. Maar hier kan bewolking juist voor saai beeld zorgen. Probeer dan met een vroege ochtendzon of een avondzon te werken.
  • Herten zijn doorgaans niet van plan om voor jou te poseren. Ze bewegen veel. Een korte sluitertijd is dus aan te raden. Als je met een telelens werkt (je kunt bij dit onderwerp eigenlijk niet zonder), moet je ervan uitgaan dat de maximale sluitertijd gelijk moet zijn aan de lengte van je lens. Dus bij een lens van 300 millimeter niet langer dan 1/300 seconde belichten. Rennende dieren vragen om nog veel snellere tijden: 1/1000 of korter.
  • Reeën kunnen soms wat minder schuw zijn en langer blijven staan. Bijvoorbeeld langs een bosrand in een veld met een hoog gewas, waar net hun kop bovenuit komt. Dat biedt ideale fotokansen.

Meedoen aan de wedstrijd.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week