Schitterend zeehondenportret

René Alblas

5 July 2020 .

Een schitterend zeehondenportret, gemaakt door Sacha Bijkerk. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week.

Sacha zond dit zeehondenportret in voor de Roots Foto van de Maand juni/juliwedstrijd.

Wil je ook meedoen?

Wekelijks kiest de redactie van Roots een Foto van de Week uit de inzendingen voor de wedstrijd Foto van de Maand. Je kunt nu inzenden voor de juni/juliwedstrijd. Het thema voor de juni/juliwedstrijd is “De grote vijf van Nederland (en België)”. Inzenden voor dit thema kan tot en met 8 juli. Handige tips voor dit onderwerp vind je onderaan deze pagina.

Op 10 juli start de augustus fotowedstrijd, het thema daarvoor is “Paars”.

Bekijk hier alle Foto’s van de Week!

Inspiratie nodig? Kijk hier voor handige fototips.

Klik hier om mee te doen met de wedstrijd.

zeehondenportret

Sacha zegt: “Verleidelijk. Zo kijkt deze zeehond vind ik. Foto gemaakt in Dune. Daar kan je de zeehonden prachtig zien en fotograferen. Lag hier op mijn buik voor het mooiste standpunt. Foto is gemaakt in december dus een beetje fris was het wel.”

Handige tips voor de Foto van de Maand juni/juli wedstrijd:

• Niet iedereen is het erover eens wat de “big five” van de Lage Landen zijn, Staatsbosbeheer zegt het edelhert, het ree, het wilde zwijn, de bever en de zeehond. Anderen vinden dat de das en de vos ook in dit rijtje horen. Wij vinden ze alle zeven big genoeg!

• Het ree is de best verspreide soort uit dit rijtje. Overal in Nederland maak je ’s ochtends en ’s avonds langs bosranden een goede kans om ze tegen te komen.

• Veel wildfoto’s worden vanuit de auto gemaakt. Dieren accepteren metaal en glas in de natuur over het algemeen prima. Verduister wel je ramen, anders slaan de dieren alsnog op de vlucht wanneer jij je arm beweegt.

• Nog een stapje professioneler is de afstandsbediening. Plaats je camera op een ideale plek, waar het wild dicht in de buurt komt. Ga zelf een eindje verderop zitten (maximaal 100 meter) en klik op het juiste moment.

Meedoen? Klik hier

 

 

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week