Prachtige zonsondergang bij Terschelling

René Alblas

27 January 2019 .

“Toen de zon onderging op Terschelling ontstond er een grote wolk die de hele lucht bedekte met prachtig oranje”. schrijft fotograaf Karin de Jonge bij deze prachtige plaat. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week!

Karin zond deze foto in voor de Roots Foto van de Maand februari wedstrijd. Het thema -diepte- is optimaal weergegeven in deze foto!

Wil je ook meedoen?

De redactie kiest wekelijks een Foto van de Week uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd. Wil je ook meedoen? Je kunt nog inzenden tot en met 18 februari. Het thema voor de februari wedstrijd is diepte. De winnende foto’s komen in de Roots van april 2019.

Klik hier om mee te doen met de februariwedstrijd. Het thema voor maart is Groot en klein, inzenden voor dit thema kan vanaf 20 februari.

Hierbij nog wat handige tips:

• Met onscherpte kun je veel diepte creëren in een beeld. Door je diafragma op een wat lagere waarde in te stellen ontstaat zowel in de voor- als in de achtergrond onscherpte.
• Houd er rekening mee dat vanaf het punt waarop je scherpstelt, tweederde van de totale scherptediepte naar achteren gaat, en eenderde naar voren.
• Pas op voor teveel onscherpte in de voorgrond, dat kan storend werken.
• Nevels kunnen ook voor extra diepte zorgen. Bijvoorbeeld een achtergrond waarin bomen in een nevel zijn gehuld terwijl de voorgrond scherp is.
• Probeer eens een “slingerpad” in je foto te maken. Als er bijvoorbeeld bomen op verschillende afstanden staan kun je een denkbeeldige lijn trekken van de dichtstbijzijnde naar de volgende boom en zo door tot de meest verre boom.
• Wil je nog meer inspiratie om betere foto’s te maken? Kijk dan eens naar de Roots online rubriek Uitgelicht.

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week