Zorgzame kauwtjes

René Alblas

22 March 2020 .

“Deze kauwtjes kijken met zorg naar elkaar. Iets wat wij in deze tijd ook zeker moeten doen ! De natuur kan ons, mijns inziens, hierbij helpen !” Aldus Leon Versaevel, de maker van deze schitterende foto. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week!

Leon zond deze foto van kauwtjes in voor de Roots Foto van de Maand april/mei wedstrijd.

Wil je ook meedoen?

Wekelijks kiest de redactie van Roots een Foto van de Week uit de inzendingen voor de wedstrijd Foto van de Maand. Je kunt nu inzenden voor de april/meiwedstrijd. Het thema voor de april/meiwedstrijd is “Vogels van de Lage Landen”. Inzenden voor dit thema kan tot en met 10 mei. Dus je hebt alle tijd om je mooiste foto’s uit te zoeken voor deze wedstrijd. Op 14 mei start de Foto van de Maand juniwedstrijd.

Inspiratie nodig? Kijk hier voor handige fototips.

Klik hier om mee te doen met de wedstrijd.

kauwtjes

In groepsverband hebben kauwtjes veel geluiden waarmee ze communiceren, van vrolijk kwetteren tot zacht tokkelen. De bekendste roep is hun naam “kauw kauw”.

De uitslag: de 10 beste en 10 eervolle vermeldingen

De 10 beste foto’s van de Roots Foto van de Maand april/mei wedstrijd worden gepubliceerd in het julinummer van Roots. Medio juni publiceren we de winnaars ook op deze site. Begin juni tonen we op de Rootssite alvast 10 eervolle vermeldingen. Dat zijn foto’s die net niet bij de eindselectie van de maartwedstrijd zijn terechtgekomen, maar wel een beetje extra aandacht verdienen. Dus hou deze site in de gaten. Een kijkje nemen bij de eervolle vermeldingen van de vorige maanden? Kijk dan hier.

Wil je meedoen met de wedstrijd? Stuur dan hier je foto’s in!

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week