
Deze 7 paddenstoelen vergeet je nooit meer
‘Hé, een paddenstoel’, zegt bijna iedereen die een paddenstoel ziet. Hoe onthoud je ze? Roots selecteert 7 paddenstoelen die hun naam eer aandoen, en die je dus eenvoudig herkent als je eropuit trekt.
‘Hé, een paddenstoel’, zegt bijna iedereen die een paddenstoel ziet. Hoe onthoud je ze? Roots selecteert 7 paddenstoelen die hun naam eer aandoen, en die je dus eenvoudig herkent als je eropuit trekt.
Roots, hét magazine dat je midden in de natuur brengt met adembenemende natuurfotografie, prachtige natuurreportages en tips om zelf de mooiste foto’s te maken!
Als vaak fietst of wandelt in de natuur en onderweg toch vogels wilt kijken, is een compacte inklapbare en toch lichtsterke verrekijker iets voor jou. Zoals de Swarovski Optik Curio 7×21 verrekijker.
Meestal zien we niet meer dan een flits van een wezel of hermelijn. Bioloog en natuurfotograaf Edo van Uchelen neemt ons mee in de fascinerende wereld van deze panters van de polder.
Vogelliefhebbers opgelet, Roots Vogelmagazine Najaar 2023 ligt in het schap. Over de raaf, zwarte ooievaar, snippen en zwanen, en veel meer!
Op steeds meer plekken duikt de wolf op. Eerder verschenen al giganten in Nederland die het ook bijzonder goed doen: de zeearend, kraanvogel, oehoe. Komt de eland ook ooit naar Nederland?
Een vos in je achtertuin, een egeltje dat ’s avonds op je terras scharrelt of een wolf die je pad kruist in het bos. Roots zoekt naar vrolijke, indrukwekkende, spirituele, ontroerende of grappige ontmoetingen met een zoogdier in Nederland.
Sommige soorten libellen vliegen juist in de nazomer rond. Dikke kans dat de libel die nu over jouw tuin vliegt een paardenbijter is…
Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!
De citroenvlinder is één van de eerste vlinders die je in de lente te zien krijgt. Maar juist nu vliegen er ook opvallend veel verse citroenvlinders. Lees hier waarom…
Bramen in Nederland: mythen en realiteit. Lees hier meer over bramen, stikstof, en waarom hun aanwezigheid van vitaal belang is.
Wat een geluk als je uitgebreid kunt kijken naar een das in het bos. Dit Natuurshot van de week is gefilmd door Maarten van Brenk.
In Roots september lees je alles over de grote zoogdieren van Europa, de grote gerande oeverspin, en nachtvlinders. We wandelen deze keer in de Voerstreek en rond de historische havezate Mensinge. De prachtige lezersfoto’s hebben deze keer het thema ‘Langs de waterkant’. Dit en veel meer, in Roots september.
In 2016 werden in de Noordwaard van de Biesbosch vijftien waterbuffels uitgezet. De grote grazers blijken het uitzonderlijk goed te doen in deze waterrijke omgeving. Beheerder Tanja de Bode van FREE Nature vertelt alles over de terugkeer van een dier dat ook in het verleden in Europa voorkwam.
De tijger- of wespspin is een prachtig gekleurde spin die steeds vaker opduikt in Nederland. Zelfs in tuinen. Zoek ze laag tussen de kruiden. Er is er geen een met dezelfde tekening!
De Flora Batava is het allereerste overzichtswerk van de nationale flora van Nederland. Het verscheen in 28 delen tussen 1800 en 1934. Een imposante heruitgave bundelt alle 2.240 botanische kleurenprenten.
Wat fladdert er in onze tuinen als de zon ondergaat? We gaan mee met de Nachtvlinderkaravaan, waarbij bewoners van Amsterdam-Noord in hun eigen tuin op zoek gaan naar nachtvlinders.
De populaties van veel grote zoogdieren in Europa nemen weer voorzichtig toe. Welke factoren bepalen of lynx, eland en wolf zich weer kunnen verspreiden? Uiteindelijk gaat het erom hoeveel ruimte
Het gaat bijzonder goed met het voorkomen van de keizersmantel in Nederland. Deze reusachtige vlinder flapt op steeds meer plekken rond. Afgelopen zomer zelfs op een plek met meer dan