Roots zoekt: Natuurpadwachters
‘Het langste NATUURPAD van Nederland’ bestaat ruim 6 jaar. Om het pad actueel te houden, zoeken we wandelaars die vrijwillig een traject van het Natuurpad willen controleren. Roots zoekt daarom Natuurpadwachters.
‘Het langste NATUURPAD van Nederland’ bestaat ruim 6 jaar. Om het pad actueel te houden, zoeken we wandelaars die vrijwillig een traject van het Natuurpad willen controleren. Roots zoekt daarom Natuurpadwachters.
De belangrijkste natuurfotowedstrijd van Nederland en België – de Roots Natuurfotowedstrijd 2023 – is weer van start gegaan! Inzenden kan tot en met zondag 19 maart.
Na succesvolle natuurdocumentaires zoals WAD en Grutto! komt ecoloog en natuurfilmer Ruben Smit nu met Strand. Bekijk ‘m 5 februari op tv.
In het winternummer van Roots plaatsten we bij een artikel met haiku’s een oproep om een haiku te schrijven bij een van de winterbeelden. Dit is de winnaar…
De wintertijd is de beste tijd om naar mossen en korstmossen te zoeken. Ze zijn nu op hun mooist. En alleen al in de Schoorlse Duinen komen meer dan 50 bijzondere mosjuweeltjes voor.
Het natuurshot van deze week – een stel chillende zeehonden bij Den Helder – is gefilmd door Martine de Jongh.
In Roots februari lees je over zeepaardjes in de Noordzee en wandelen we in de duinen van De Zilk – en nog veel meer! Een voorproefje.
Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!
Overwinteren er ook dit jaar weer meer ooievaars in Nederland? En wat is het effect van de vogelgriep? Op die antwoorden wil Ooievaarsstichting STORK graag antwoord – met jouw hulp.
Tot 2008 was de bultrug nog een bedreigde diersoort, nu gaat het beter. Vandaag zwommen er zelfs twee in de Noordzee, voor de kust van Scheveningen.
Wil je genieten van prachtige natuurfilms én natuur? Boek dan snel voor Filmfestival Naar de wildernis, op Vlieland.
Roots publiceert iedere dinsdag een leuk dierenfilmpje. Het natuurshot van deze week, een ‘pratende’ heidelibel, is gefilmd door Geke Kolkman.
Stel nu je leukste natuurvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Roots-lezer Will Hoornstra vroeg bijvoorbeeld: hoe ontstaat boomschuim aan de voet
De meervleermuis is wereldwijd vrij zeldzaam, maar voelt zich van oudsher thuis in Nederland. Sinds enkele jaren daalt hij echter ook hier rap in aantal. Tijd voor actie, met het Jaar van de Meervleermuis.
Sinds drie jaar spoelen er ’s winters vooral na storm geregeld (levende) zeepaardjes aan op het strand langs onze kust. Hoe kun je ze redden? Recent is er een protocol voor opgesteld, en twee inbrengcentra. Lees hier waar precies.
Via satellietbeelden van hun poep is een nieuwe kolonie van zo’n 500 keizerspinguïns ontdekt op Antarctica. Heuglijk én zorgwekkend.
Stel je leukste natuurvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Deze bijvoorbeeld: is het koolwitje blind?
Geregeld krijgen we bij Roots een foto met vraag hoe deze aparte paddenstoel heet die mensen aantreffen op dood hout. Hier vind je het antwoord.