natuurpadwachter

Roots zoekt: Natuurpadwachters

‘Het langste NATUURPAD van Nederland’ bestaat ruim 6 jaar. Om het pad actueel te houden, zoeken we wandelaars die vrijwillig een traject van het Natuurpad willen controleren. Roots zoekt daarom Natuurpadwachters.

Aanbieding!

Roots het magazine dat je midden in de natuur brengt

sfeerbeeld mos
Nieuws

En de winnende haiku is…

In het winternummer van Roots plaatsten we bij een artikel met haiku’s een oproep om een haiku te schrijven bij een van de winterbeelden. Dit is de winnaar…

Nieuws

Bijzondere mosjuweeltjes

De wintertijd is de beste tijd om naar mossen en korstmossen te zoeken. Ze zijn nu op hun mooist. En alleen al in de Schoorlse Duinen komen meer dan 50 bijzondere mosjuweeltjes voor.

Roots februari 2023
Nieuws

Nu verkrijgbaar: Roots februari

In Roots februari lees je over zeepaardjes in de Noordzee en wandelen we in de duinen van De Zilk – en nog veel meer! Een voorproefje.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!

bultrug
Nieuws

Opnieuw bultrug gezien in de Noordzee

Tot 2008 was de bultrug nog een bedreigde diersoort, nu gaat het beter. Vandaag zwommen er zelfs twee in de Noordzee, voor de kust van Scheveningen.

Boomschuim
Bomen en Planten

Wat een vraag: hoe ontstaat boomschuim?

Stel nu je leukste natuurvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Roots-lezer Will Hoornstra vroeg bijvoorbeeld: hoe ontstaat boomschuim aan de voet

meervleermuis
Nieuws

2023: Jaar van de Meervleermuis

De meervleermuis is wereldwijd vrij zeldzaam, maar voelt zich van oudsher thuis in Nederland. Sinds enkele jaren daalt hij echter ook hier rap in aantal. Tijd voor actie, met het Jaar van de Meervleermuis.

Nieuws

Opvallend veel zeepaardjes aangespoeld

Sinds drie jaar spoelen er ’s winters vooral na storm geregeld (levende) zeepaardjes aan op het strand langs onze kust. Hoe kun je ze redden? Recent is er een protocol voor opgesteld, en twee inbrengcentra. Lees hier waar precies.

Nieuws

Nu te vinden: echt judasoor

Geregeld krijgen we bij Roots een foto met vraag hoe deze aparte paddenstoel heet die mensen aantreffen op dood hout. Hier vind je het antwoord.