sfeerbeeld mos

En de winnende haiku is…

In het winternummer van Roots plaatsten we bij een artikel met haiku’s een oproep om een haiku te schrijven bij een van de winterbeelden. Dit is de winnaar…

Aanbieding!

Roots het magazine dat je midden in de natuur brengt

Roots februari 2023
Nieuws

Nu verkrijgbaar: Roots februari

In Roots februari lees je over zeepaardjes in de Noordzee en wandelen we in de duinen van De Zilk – en nog veel meer! Een voorproefje.

Nieuws

Nu te vinden: echt judasoor

Geregeld krijgen we bij Roots een foto met vraag hoe deze aparte paddenstoel heet die mensen aantreffen op dood hout. Hier vind je het antwoord.

blauwe ogen
Nieuws

3x blauwe ogen in de dierenwereld

Het is Blue Monday, tijd voor wat mooie blauwe kijkers. Bij mensen én dieren zijn blauwe ogen in de minderheid, maar hier zie je er drie.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!

Boomschuim
Bomen en Planten

Wat een vraag: hoe ontstaat boomschuim?

Stel nu je leukste natuurvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Roots-lezer Will Hoornstra vroeg bijvoorbeeld: hoe ontstaat boomschuim aan de voet

meervleermuis
Nieuws

2023: Jaar van de Meervleermuis

De meervleermuis is wereldwijd vrij zeldzaam, maar voelt zich van oudsher thuis in Nederland. Sinds enkele jaren daalt hij echter ook hier rap in aantal. Tijd voor actie, met het Jaar van de Meervleermuis.

Nieuws

Uitbundige winterbloeiers

Mede dankzij het zachte weer van de laatste weken staan veel planten die normaliter al in de winter kunnen bloeien, nu extra uitbundig te shinen.

mossen

Bijzondere mosjuweeltjes

De wintertijd is de beste tijd om naar mossen en korstmossen te zoeken. Ze zijn nu op hun mooist. En alleen al in de Schoorlse Duinen komen meer dan 50 bijzondere mosjuweeltjes voor.