En de winnende haiku is…
In het winternummer van Roots plaatsten we bij een artikel met haiku’s een oproep om een haiku te schrijven bij een van de winterbeelden. Dit is de winnaar…
In het winternummer van Roots plaatsten we bij een artikel met haiku’s een oproep om een haiku te schrijven bij een van de winterbeelden. Dit is de winnaar…
Het natuurshot van deze week – een stel chillende zeehonden bij Den Helder – is gefilmd door Martine de Jongh.
In Roots februari lees je over zeepaardjes in de Noordzee en wandelen we in de duinen van De Zilk – en nog veel meer! Een voorproefje.
Via satellietbeelden van hun poep is een nieuwe kolonie van zo’n 500 keizerspinguïns ontdekt op Antarctica. Heuglijk én zorgwekkend.
Stel je leukste natuurvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Deze bijvoorbeeld: is het koolwitje blind?
Geregeld krijgen we bij Roots een foto met vraag hoe deze aparte paddenstoel heet die mensen aantreffen op dood hout. Hier vind je het antwoord.
Het is Blue Monday, tijd voor wat mooie blauwe kijkers. Bij mensen én dieren zijn blauwe ogen in de minderheid, maar hier zie je er drie.
Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!
Stel nu je leukste natuurvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Roots-lezer Will Hoornstra vroeg bijvoorbeeld: hoe ontstaat boomschuim aan de voet
De meervleermuis is wereldwijd vrij zeldzaam, maar voelt zich van oudsher thuis in Nederland. Sinds enkele jaren daalt hij echter ook hier rap in aantal. Tijd voor actie, met het Jaar van de Meervleermuis.
Mede dankzij het zachte weer van de laatste weken staan veel planten die normaliter al in de winter kunnen bloeien, nu extra uitbundig te shinen.
Ons land is samen met Vlaanderen dé hotspot voor exotische vogels. Van heel Europa herbergt onze regio het grootste aantal ontsnapte vogelsoorten.
Vergeet vuurwerk. Deze organismen geven zelf de meest fantastische lichtshows, dankzij bioluminescentie.
De in 2021 gelanceerde James Webb Space Telescope levert spectaculaire beelden. Van planeten tot sterrenstelsels aan de rand van het heelal.
De wintertijd is de beste tijd om naar mossen en korstmossen te zoeken. Ze zijn nu op hun mooist. En alleen al in de Schoorlse Duinen komen meer dan 50 bijzondere mosjuweeltjes voor.
De grote bonte specht is de meest verspreide spechtensoort. Uit onderzoek is gebleken dat iedere grote bonte specht z’n eigen roffeltje heeft.
Stel je leukste natuurvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Deze bijvoorbeeld: houdt de das eigenlijk een winterslaap?
Overwinteren er ook dit jaar weer meer ooievaars in Nederland? En wat is het effect van de vogelgriep? Op die antwoorden wil Ooievaarsstichting STORK graag antwoord – met jouw hulp.