De nieuwe Roots van november 2019 is verschenen

Daniël Mulder

18 October 2019 .

Wild boar, Sus scrofa, forest wild animal in the nature habitat, portrait of a big wild mammal, face to face, Czech Republic

De nieuwe Roots van november 2019 ligt vanaf vandaag (vrijdag 18 oktober) bij de abonnees én in de winkel. In dit nummer onder meer een Drentse herfstwandeling (met routekaart) over het Holtingerveld, een pleidooi voor de rat en de beste plekken om bosuilen te zien. Ook hebben we een mooi verhaal over krijgshaftige wilde zwijnen. Dit is een fragment uit het artikel:

Roots van november 2019

Foto: iStock

“De keiler moet in deze tijd altijd rekening houden met bronstige knokpartijen, maar nu nog even niet. Daarvoor is zijn honger te groot. Hij gaat op pad voor een flink maal van eikels en kastanjes en wat hij verder nog tegenkomt. Het naaldbos levert hem weinig op, maar drie kilometer verderop weet hij een mooi eikenbos met her en der natte plekken, dus gaat hij op een draf die kant op. Geur en tastzin wijzen hem de weg. Van zijn ogen moet hij het niet hebben: stilstaande objecten weet hij nauwelijks te onderscheiden. Vandaar ook dat het altijd oppassen is voor jagers.”

Het complete dagboek van een wild zwijn vind je in het nieuwe novembernummer.

 

Roots van november 2019En verder nog in de Roots van november 2019:

Topfotograaf Art Wolfe brengt een fotografische ode aan bomen, het Jaar van de Wolf (met podcast),  een natuurommetje door de Helderse Duinen en de mooiste landschapsfoto’s van Saskia Boelsums.

Online bestellen? Dat kan eenvoudig. Ga daarvoor naar onze webshop.

...

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Roots