gek vogelgedrag

Wat doet die vogel? Gek vogelgedrag verklaard

Soms zie je een vogel iets raars doen of een merkwaardig standje aannemen. In Roots Vogelmagazine Najaar 2023 tonen we wat van die opmerkelijke gedragingen – in beeld gevangen. Online een voorproefje, van onder meer de lenige nek van de (holen)uil.

Word abonnee!

Roots, hét magazine dat je midden in de natuur brengt met adembenemende natuurfotografie, prachtige natuurreportages en tips om zelf de mooiste foto’s te maken!

Vogels

Vogels

De boomvalk: een sierlijke jager

De boomvalk is een van onze sierlijkste roofvogels. Hun jongen leren nu zelf te jagen op prooien in de lucht, waaronder libellen. Een spectaculair gezicht!

Vogels

Draaihals: vreemde eend in de bijt

De laatste dagen worden opvallend veel draaihalzen gezien. Deze anders zo schuwe specht zoekt zijn voedsel juist op de grond. Lees hier waarom.

Vogels

Zwarte ooievaars op trek

Behalve de ‘witte’ ooievaar komt in Nederland ook de zwarte ooievaar voor. In België broedt deze soort zelfs. Nu, in augustus, trekken ze in groepjes door. Lees hier waarom en waar.

Vogels

Gierzwaluwen vertrokken

De gierzwaluwen, die deze zomer menige woonwijk opvrolijkten met hun gegier en spectaculaire duikvluchten, zijn alweer bijna allemaal vertrokken naar het zuiden. Zie je de laatste exemplaren nog boven jouw woonwijk vliegen?

The pied avocet (Recurvirostra avosetta) scything its bill from side to side in water; a feeding technique that is unique to the avocet. Wommels, Friesland, The Netherlands

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!

Nieuws

Trekvogels kijken op Vlieland

Ook zo’n zin in een weekje vogels kijken op Vlieland? Lekker op de fiets op zoek naar prachtige vogelsoorten onder begeleiding van een super goede gids. Ga dan mee met Roots!

Vogels

Biddende slangenarend

Steeds vaker worden in Nederland en België boven uitgestrekte heidevelden slangenarenden gezien. Ook nu. Is de slangenarend een toekomstige broedvogel bij ons?