Wandel 2019 in met De mooiste BOSWANDELINGEN van Nederland

Daniël Mulder

3 januari 2019 .

boswandelingen

Ben je van plan om in 2019 wat meer te wandelen? Prima idee. Wandelen is namelijk dé manier om je botten en spieren stevig te houden, je valt er iets van af én je humeur wordt zonniger. En wandel je door de natuur met de nieuwe Roots-gids De mooiste BOSWANDELINGEN van Nederland, dan zie je ook nog eens veel dieren en planten.

Wandelen is gezond, daar is de wetenschap inmiddels van overtuigd. Maar een wandeling door een bos is nog gezonder. Volgens onderzoeker Qing Li, wereldwijd dé expert op het gebied van bosgeneeskunde, heeft geen ander medicijn zo’n direct effect op je gezondheid dan een wandeling in een schitterend bos. Hoe dat precies werkt lees je hier.
Een boswandeling is in elk seizoen verrassend. In de lente ontluiken de beuken en berken en hoor je bosvogels zingen. ’s Zomers bieden bossen koelte en schaduw, in de herfst zijn er volop paddenstoelen en herfstkleuren en ’s winters kun je tussen de kale bomen eenvoudig dieren spotten, zoals wilde zwijnen en edelherten. Roots wil je dat in 2019 laten ervaren via inspirerende wandelingen én prachtige natuurfotografie met de nieuwe Roots-gids De mooiste BOSWANDELINGEN van Nederland.

boswandelingen

17 mooiste boswandelingen

Na het succes van het 459 kilometer lange Roots Natuurpad (4e druk is net verschenen) heeft Roots daarom een nieuwe wandelgids gelanceerd: De mooiste BOSWANDELINGEN van Nederland. Daarin vind je 17 avontuurlijke natuurroutes (een lange route en een ingekorte variant) door de meest bijzondere bossen in ons land. Van het stille Drents-Friese Wold tot het ruige Planken Wambuis en van de onbekende Stippelberg tot het heuvelachtige Vijlenerbos.

De wandelgids ook een handige VELDGIDS. Al wandelend leer je bomen herkennen aan de hand van hun bladeren, ga je de verschillen zien tussen de meest voorkomende bosvogels en duik je in de wereld van de paddenstoelen en andere bosbewoners. Ook bevat het boek een prachtig overzicht van de meest bijzondere bossen in Nederland. Van alle routes is ook een gps-track te downloaden voor op je telefoon of gps.

 

boswandelingen

Foto: Theo Bosboom

Boswandelgids bestellen

De mooiste BOSWANDELINGEN van Nederland in het kort:

– De mooiste bosfoto’s van de beste natuurfotografen
– Heldere en mooi vormgegeven wandelkaarten
– 17 boswandelingen met gratis gps-track
– Inclusief veldgids over bomen en andere bosbewoners
– Inclusief overzicht van de mooiste bossen van Nederland

De wandelgids bestel je via Roots eenvoudig online.

 

Foto header: Edwin Giesbers


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wandelen