17x de mooiste boswandelingen van Nederland

Daniël Mulder

15 maart 2022 .

boswandelingen

Stippelberg

Bossen zijn een belangrijk leefgebied voor dieren en planten. Maar ook mensen hebben er profijt van. Door het inademen van bosgeuren slaap je beter, je voelt je minder gespannen en het verlaagt je hartslag. Bossen zijn niet alleen gezond, ze zijn ook mooi om doorheen te wandelen. Ontdek zelf de kracht van bossen met de Roots-wandelgids De mooiste BOSWANDELINGEN van Nederland.

Foto: Ernst Kremers

Een boswandeling is niet alleen gezond, maar ook in elk seizoen verrassend. In de lente ontluiken de beuken, eiken en berken en hoor je bosvogels zingen. ’s Zomers bieden bossen koelte en schaduw, in de herfst zijn er volop paddenstoelen en herfstkleuren en ’s winters kun je tussen de kale bomen eenvoudig dieren spotten, zoals wilde zwijnen en edelherten. Roots wil je dat graag laten ervaren via inspirerende wandelingen én prachtige natuurfotografie.

boswandelingen

17 mooiste boswandelingen

In De mooiste BOSWANDELINGEN van Nederland vind je 17 avontuurlijke natuurroutes (een lange route en een ingekorte variant) door de meest bijzondere bossen in ons land. Van het stille Drents-Friese Wold tot het ruige Planken Wambuis en van de onbekende Stippelberg tot het heuvelachtige Vijlenerbos.

De wandelgids ook een handige VELDGIDS. Al wandelend leer je bomen herkennen aan de hand van hun bladeren, ga je de verschillen zien tussen de meest voorkomende bosvogels en duik je in de wereld van de paddenstoelen en andere bosbewoners. Ook bevat het boek een prachtig overzicht van de meest bijzondere bossen in Nederland. Van alle routes is ook een gps-track te downloaden voor op je telefoon of gps.

 

boswandelingen

Foto: Theo Bosboom

Boswandelgids bestellen

De mooiste BOSWANDELINGEN van Nederland in het kort:

– De mooiste bosfoto’s van de beste natuurfotografen
– Heldere en mooi vormgegeven wandelkaarten
– 17 boswandelingen met gratis gps-track
– Inclusief veldgids over bomen en andere bosbewoners
– Inclusief overzicht van de mooiste bossen van Nederland

De wandelgids bestel je via Roots eenvoudig online.

 

Foto bovenaan: Ernst Kremers

-----------

Doe mee met de Grote Roots Natuurfotowedstrijd 2024

-----------


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wandelen