Wandel door de 21 nationale parken van Nederland

Daniël Mulder

22-07-2022 00:00:00

In de nationale parken is het goed wandelen.

Van De Groote Peel en De Maasduinen tot de Weerribben en Schiermonnikoog: de nieuwste wandelgids van Roots voert je door de 21 nationale parken van Nederland. Naast de bekende handige kaartjes en accurate routebeschrijvingen vind je in deze gids ook uitgebreide portretten van iconische dieren en planten uit de nationale parken, zoals de zeearend, de zwartblauwe rapunzel en de wolf.

Bij nationale parken denk je al snel aan het Amerikaanse Yellowstone of aan de Serengeti in Tanzania. Maar dicht bij huis liggen ook prachtige en waardevolle natuurgebieden. Nederland telt namelijk 21 nationale parken, die bij elkaar de belangrijkste kerngebieden vormen voor de Nederlandse natuur.

nationale parken

Een uniek nationaal park is bijvoorbeeld waddeneiland Schiermonnikoog, dat op het dorp en wat boerenland na geheel een nationaal park is. Wat een rust en ruimte vind je hier. Bijzonder is ook de Veluwezoom, die in 1930 al werd uitgeroepen tot nationaal park en daarmee het oudste nationaal park is van Nederland. Ook De Hoge Veluwe is extra speciaal want het is nog altijd in particulier eigendom. Het is ook het enige park in Nederland waar je moeflons in het wild kunt zien. Op het gebied van water heeft Nederland een woelige geschiedenis en die zie je weerspiegelt in nationaal park de Oosterschelde, het natste park van allemaal. In dit park wandel je op de rand van water en land.

cover nationale parkenNieuwe wandelgids: nationale parken

Roots heeft voor de gids De 21 mooiste wandelingen door de NATIONALE PARKEN van Nederland de beste natuurwandelroutes uitgekozen die zorgen voor een verfrissende natuurervaring. In ieder nationaal park hebben we één natuurwandelroute uitgestippeld, vaak met een inkorting voor wandelaars die het rustiger aan willen doen.

Zoals je mag verwachten hebben we een scherp oog voor de dieren en planten om ons heen. Daarom hebben we een speciaal katern gemaakt met de meest iconische bewoners van de nationale parken. Uiteraard beschrijven we de dieren en planten uitgebreid en vertellen we waar je ze kunt zien. Garanties geven we niet, wel verzekeren we dat iedere wandelroute je een optimale natuurervaring bezorgt.

Heb jij interesse in deze Roots-wandelgids? Je bestelt de gids eenvoudig online voor slecht € 17,99, inclusief gratis verzending binnen Nederland.

Meer wandelen met Roots

  • Nieuwe route: Roots trok richting het ruim 5 km2 tellende natuurgebied Maaspark Ooijen-Wanssum en wandelde langs en over water.
  • Nieuwsgierig naar de andere wandelgidsen van Roots? Bekijk hier welke gidsen we nog meer hebben: van wandelen over landgoederen tot het langste natuurpad van Nederland.

Foto bovenaan: Theo Bosboom

Recente Editie

Aanbieding!

Roots het magazine dat je midden in de natuur brengt

Meer Wandelen